Citroën Garage Meyvis

Over ons

B1-B2 - Foto

Een ‘ronkende’ geschiedenis

In 1953 stapt de Heer Leo Meyvis van de schoolbanken en gaat in het fietsenhandel van zijn ouders aan de slag.

De jonge snaak ziet in 1955 dat de toekomst te vinden is in de toenemende mobiliteit na de grauwe oorlogsjaren en overtuigd zijn vader om ook bromfietsen, scooters en motorfietsen te gaan verkopen.

2cv-club-redDe auto komt in 1960 (vooral dankzij de 2PK) stilaan ook binnen het bereik van de gewone werkende klasse. Mede dankzij de voorwielaandrijving, de hydropneumatische vering en het gewaagde design is Citroën op dat moment een voorbeeld van innovatie en technisch vernuft.
Om deze redenen besluit de prille ondernemer na rijd beraad de fietsenzaak voor gezien te houden en een voormalige Opel garage te huren waar hij Citroën-agent van Helsmoortel Antwerpen wordt.

In 1962 huwt de Heer Leo Meyvis en ook zijn echtgenote doet haar intrede in de garage. Mede dankzij hard werken, de gouden jaren zestig en een Citroën marktpenetratie van om en bij de 13% werpt het pionierswerk zijn vruchten af en groeit de zaak zienderogen.

Door het toenemende succes van de firma in 1970 is de huidige bedrijfsruimte met zijn 400m² te klein geworden. Er wordt een volledige nieuwe garage met een oppervlakte van 1250m²  gebouwd, en garage Meyvis wordt Citroën-Consessiehouder.

Wegens plaatsgebrek wordt er in 1983 een parkeerruimte van 400m² schuin over de garage aangekocht.

Het familiebedrijf evolueert mee met de tijd en verbouwd in 1985 de volledig infrastructuur volgens de normen van de toekomst: een verkleining van de werkplaats, een centraal gelegen administratieruimte en een showroom van 480m² geschikt voor 22 wagens (wat op dat moment als de grootste Citroën showroom van België bestempeld kan worden).

Door de voortdurende groei van de onderneming worden er in 1990 2 oude panden naast de garage aangekocht, afgebroken en ingericht als parking. De huidige bedrijfsruimte bedraagt op dit moment ongeveer 2500m².

Met het oog op de toekomst wordt er in 1997 een BVBA opgericht. Garage Leo Meyvis wordt omgevormd tot garage Meyvis BVBA.

De voormalige muziekwinkel op de Hoevensebaan nr. 76 naast de garage wordt in 2002 aangekocht en volledig verbouwd zodat de werkplaats 300m² groter wordt en er 2 extra bureauruimtes kunnen bijkomen.

In 2010 wordt in de Kerkstraat wordt de voormalige snooker hall aangekocht, gerenoveerd en de parking wordt heraangelegd. Het bedrijf groeit alweer met 560m².

De volledige renovatie van de buitenkant met implementatie van het nieuwe Citroën merkimago vind plaats in 2012.

In 2015 geeft Leo Meyvis de fakkel door aan de broers Ben & Tim Quirijnen van garage Felix.

Maak afspraak onderhoud

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in en we houden u graag via e-mail op de hoogte.